Domaine glantenay: la purité du vin

 We blijven spotten en uitbreiden in de Bourgogne. En dan zoeken we vooral naar de ‘rising stars’ en nieuwe generatie wijnmakers die echt thuishoren op de lijst van beste referenties in de Côte de Beaune en Côte de Nuits. Domaine Glantenay is zo’n domein die van grote waarde kan zijn voor de echte Bourgogne liefhebber. Broer en zus Guillaume en Sarah Glantenay vertegenwoordigen inmiddels de zesde generatie. Waarom nu gespot? 

Dit is vooral te danken aan de stijlverandering die binnen dit domein is doorgevoerd. Ze hebben het voor elkaar gekregen om een klassieke Bourgogne expressie te combineren met meer elegantie, een betere fruitexpressie en superzachte tannines. 

Guillaume vertegenwoordigt de nieuwe generatie van jonge wijnmakers. Op jonge leeftijd heeft hij zijn domein in de kijker gespeeld bij een aantal belangrijke Bourgogne spotters zoals Winehog en Burghound. De combinatie van vakmanschap en het beste terroir staan hier garant voor topkwaliteit. 

Zelfs hun basis Bourgogne Pinot Noir smaakt alsof je een kleine Pommard aan het drinken bent! Voor ons is Domaine Glantenay op dit moment een van de meest interessante, kijkend naar prijs/kwaliteit, wijnmakers van de Bourgogne. 

Het domein werkt volgens de Agriculture Raisonnée: alleen natuurlijke bemesting en bestrijding en respect hebben voor de natuur. Guillaume maakt wijnen met grote elegantie en vol met puur fruit. Hij houdt van ultra fijne tannines en kiest voor een zo zacht mogelijke vinificatie zonder 'punch downs'.

De 8 hectare wijngaarden zijn verdeeld  over de appellations Volnay, Pommard, Monthélie en Meursault in de Côte de Beaune en 0,4 hectare in Chambolle Musigny (Iets noorderlijker in de Côte de Nuits). Ongeveer 90% van de productie is rood. 


Bekijk hier ons aanbod van Domaine Glantenay

Reacties

Instagram Feed