Domaine Combier: Een familieverhaal

Één van onze oudste en trouwste leveranciers. Wat maakt een goede wijn volgens Combier? Vrij simpel (en dus moeilijk tegelijkertijd), gezond fruit! Dus respect voor het terroir en alles wat dat je geeft. Zo weinig mogelijk interventie in de wijngaarden én in de kelders. 

Het fruit moet direct terugkomen in de wijn. 'We houden van vrolijke en verleidelijke wijnen. We geloven niet dat een wijn in zijn jeugd streng en ontoegankelijk moet zijn om na verloop van tijd pas goed te worden. Een wijn moet goed zijn aan het begin, het midden en aan het einde' zegt Laurent.

Zijn grootvader kocht in de jaren '30 3 ha. wijngaard en 4 ha. abrikozengaard. Laurent's ouders Maurice en Paulette vestigden zich in de jaren '60 in Pont d'Isère. Zij startten in de jaren '70 al met de conversie naar biologische (en later biodynamische) wijnbouw. 

In die tijd een behoorlijk nieuw en zacht gezegd behoorlijk riskante stap. Dat ze het gelijk aan hun zijde hadden, behoeft tegenwoordig geen enkel betoog meer. 

Inmiddels nemen Laurent's zonen Julien en David hun plek in in dit geweldige familiedomein. Julien, de oudste, is wijnmaker pur sang. David brengt naast zijn wijnkennis ook een flinke dosis marketingervaring mee, opgedaan in de grote wijnregio's van de wereld. 

Daarnaast is Laurent samen met collega wijnmakers Peter Fischer (Aix-en-Provence) en Jean Michel Gerin (Côte Rôtie, u wellicht bekend) ook nog actief in de Priorat (Catalunya) met het iconische domein Trio Infernal.


Bekijk hier de wijnen van Domaine Combier.


Reacties

Instagram Feed