Cantina Tramin: Een coöperatie van 190 families

Het is te danken aan Willi Stürz, die sinds 1995 verantwoordelijk is, dat Cantina Tramin bij de  top-producenten van Zuid-Tirol hoort. Stürz (door Gambero Rosso uitgeroepen tot ‘’Italy's Best Cellar Master’ in 2004) werd geboren in Traminer. Onder zijn invloed heeft Tramin zich toegelegd op de moderne en natuurlijke wijnbouw. Van de klassieke Zuid-Tiroolse druivenrassen bereidt hij onmiskenbaar aromatische cuvées. Stuk voor stuk minerale plezierwijnen die spatzuiver zijn en een uitstekende weerspiegeling zijn van het berglandschap.  

Cantina Tramin is een van de oudste coöperaties (190 families) van Alto Adige. De Coöperatie is opgericht in 1898 om de toekomst van de wijnproducenten uit dit berggebied te beschermen. Een zeer gerespecteerde coöperatie en een erkend voorbeeld over de hele wereld. 

Ze produceren inmiddels 1,9 miljoen flessen. Er is werkelijk alles aanwezig hier en buiten de enorme expertise ligt de productieve focus op kwaliteit, innovatie, netwerken en samenwerken, om zodoende de kwaliteit in de fles te weerspiegelen. 

De wijngaarden zijn gesitueerd op kalkrijke klei en kiezelpercelen op een hoogte van 250 tot 500 meter. Hier is sprake van een extreem samenspel tussen zonnige dagen en koele nachten met veel verkoeling door de wind afkomstig van de omliggende bergen. 



Bekijk hier de wijnen van Cantina Tramin.





Reacties

Instagram Feed