Back to the roots!




Pierre & Estelle
We weten zelf eigenlijk niet meer precies wanneer we voor het eerst wijn zijn beginnen te maken, zeggen de Clavels. “Opeens was het gewoon zo. Het zat altijd al in ons. Sommige mensen noemen dat het lot. Een eindeloze stroom van herinneringen, ervaringen, ontmoetingen en wensen die samensmelten door de jaren heen en die je opeens doen beseffen… we zijn een wijnmakersfamilie.”
Op dezelfde organische manier waarop ze het wijnmakersvak inrolden, werkt de familie Clavel (Pierre, Estelle en hun zonen Antoine en Martin) op hun prachtige domaine in Pic Saint Loup, een van de mooiste wijngebieden van de Languedoc, pal boven de historische stad Montpellier, omringd door de bergketens Pic Saint Loup en le Causse de l’Hortus. 


Respect voor de natuur is hier heilig: er wordt (gecertificeerd) biologisch gewerkt en in de kelder vindt zo min mogelijk interventie plaats. Dat vergt zorgvuldige observatie en analyse van wat de natuur op welk moment kan leveren. Elke cuvée wordt in één keer, op precies het juiste moment gemaakt. Helemaal in sync with nature. Want, zo vinden de Clavels, de druiven en het terroir moeten spreken en dan vooral de authentieke Garrigue-expressie die ook wordt aangeduid als de Zuidfranse kruidigheid. 


Het Franse woord 'garrigue' komt van het oude Provençaalse woord 'garriga' dat weer verwijst naar een oud Frans woord voor braakliggend terrein. Garrigue verwijst het naar het typische lage struikgewas in de Languedoc, begroeid met kruiden als tijm en laurier. Meer nog is het een verwijzing naar de invloed van dit terroir op de lokaal gemaakte rode wijnen. De schil van de druif neemt de rijke streekaroma's van de begroeiing op: cistusroos, tijm, lavendel, jeneverbes, laurier en pijnboom. Vooral syrah en grenache dragen die garrigue goed over in de wijn. Je herkent lokale planten en kruiden in geur en smaak. 


Klik hier om naar het wijnaanbod te gaan

Reacties

Instagram Feed