Immer trocken. Immer burgunder.

   Konrad Salwey 

Eigenaar. Wijnmaker, oenoloog en Bourgogne specialist. Hij voltooide zijn opleiding bij topnamen als Wirsching (Franken), Müller-Catoir (Pfalz), Zind-Humbrecht (Alsace) en Michel Juillot en Perrot-Minot (Bourgogne). Daarna ging hij rechtstreeks naar Geisenheim, waar hij zijn studie oenologie aan de universiteit voltooide.

In de zomer van 2002 keerde Konrad Salwey vervolgens terug naar de wijnmakerij van zijn ouders in Oberrotweil am Kaiserstuhl (Baden) om geleidelijk het management over te nemen. Konrad Salwey heeft deze stap met groot succes gezet. 

Immer trocken. Immer Burgunder.

Konrad volgt al jaren zijn eigen filosofie en sleutelt onvermoeibaar aan de kwaliteit van zijn wijnen. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van de typische frisse, verfijnde en alcoholarme wijnen gemaakt van Bourgondische rassen. "Mijn wijnen moeten vooral energiek en opwekkend zijn", aldus Konrad. De Salwey stijl is precies en ongecompliceerd. Zijn voorkeur gaat uit naar wijnrijping in grote houten vaten gemaakt van echt Kaiserstuhl eikenhout.

De Kaiserstuhl ligt in het wijngebied Baden en begint rond Baden-Baden tot aan Bazel. De Kaiserstuhl geldt als de warmste regio van Duitsland met gemiddeld 1800 zonuren. Geologisch gezien vind je in Kaiserstuhl een sterk verweerd vulkanisch gebergte met löss en een mediterraan klimaat.

De Kaiserstuhl kreeg waarschijnlijk zijn naam in de vroege middeleeuwen, toen de Duitse keizers  hier zogenaamde hofdagen hielden. De term werd voor het eerst gedocumenteerd in 1304.

Baden Weissburgunder Kabinett Trocken 2019

Strogeel van kleur met licht groene schakering. Frisse en lichte aroma's van citrus, limoen, peer en meloen. Rassig en licht tintelend. Heerlijk aanzet met een licht fruitzoetje. Rondheid. Zuurtje. De wijn overtuigt vanaf de eerste slok. Kruidige toets en duidelijk wat mineraliteit van de Kaiserstuhl bodem. Een wijn die het hele jaar door lekker is, maar zeker ook een ideale terraswijn en aspergebegeleider is.


Bekijk hier ons aanbod van Salwey.

 

Reacties

Instagram Feed