En languedoc, sur les terrases du larzac

Ruig terroir, Elegante wijnen

In de Hérault tussen Millau en Montpellier ligt Pas de l’Escalette, een oude pelgrims-bergpas die het Larzac-plateau verbindt met de Middellandse Zee. Hier vind je het domein van wijnmakers Julien Zernott en Delphine Rousseau, pioniers in deze uithoek van de Languedoc.

De wijngaarden van domaine du Pas

Voor de wijngaarden van Pas de l´Escalette vormen de steile flanken van het plateau een natuurlijke barrière die beschermt tegen de elementen. De wijnstokken (gemiddeld zo´n 45 jaar oud) hebben een voornamelijk oostelijke oriëntatie en profiteren zo van de opkomende zachte zon, wat zorgt voor gelijkmatige rijping en behoud van zuren. De hoogte (350 meter boven zeeniveau) brengt de nodige koelte in deze soms bloedhete streek en houdt de druiven crispy fris.

de l´Escalette zijn in terrassen aangelegd, omringd door eeuwenoude stenen kliffen, de zogenoemde 'clapas'. Die zijn zo steil dat men eeuwen geleden laddertjes (escalettes) aan de rotswanden hing zodat reizigers – na wat halsbrekende toeren – hun weg konden vervolgen.

Domaine du Pas de l'Escalette AOC Languedoc 2020 Les Petits Pas

Genoemd naar hun twee zoons Jules en Gabriel (kleine stapjes alvorens groot te worden). Deze wijn vergist in grote eiken vaten na gedeeltelijk te zijn ontsteeld. Jeugdig paarsrood van kleur. Aantrekkelijke geur in de neus met veel rood fruit, aardbei en kers, tikje kruiden. Elegante en fijne aanzet in de mond. Vineus. Lekker sappig. Fijne en zachte tannines. Een wijn met een vriendelijk karakter. Voor iedereen toegankelijk. 


Bekijk hier ons aanbod van de l'Escalette.

Reacties

Instagram Feed