EEN HARTVEROVERENDE WITTE BOURGOGNE

 

MÂCON LA ROCHE-VINEUSE 'LEVANT'

Het is ons weer gelukt om een prachtige (nieuwe) wijn van Domaine Rijckaert toe te voegen aan ons assortiment: Mâcon La Roche Vineuse 'Levant' Vieilles Vignes. Dit perceel ligt onderaan 'la Roche de Vergisson' (plaatselijk bekend als Mont Rouge). De zonsopgang is hier adembenemend en het uitzicht strekt zich zover het oog reikt tot aan de Mont Blanc. Voor deze wijn hebben ze de druiven gebruikt van de oude stokken die diep genesteld zijn in een rode klei- en kiezelbodem. Het resultaat is een wijn  met de typische en gulzige Rijckaert smaak. Een stijl die heel veel Bourgogne liefhebbers lekker vinden, namelijk spatzuiver, met een tikje hout, veel wit fruit, citrus, mineraal getypeerd en qua mondgevoel luchtig en romig. De mix van zowel fris als gestructureerd is typisch voor Mâcon-La Roche Vineuse.



Florent Rouve

Sinds 2013 heeft Jean Rijckaert al zijn kennis, passie en 'le savoir faire' overgedragen aan wijnmaker Florent Rouve.Met succes heeft hij de unieke en eigen stijl van de Rijckaert wijnen weten te behouden. Al zijn wijnen staan bekend om hun elegantie. Ze zijn 'spot on', terroir gedreven en hebben een hoge 'drinkfluss'.





Mâcon La Roche Vineuse 2020 "Levant"
13,5%. Een nieuwe veelbelovende wijn van Rijckaert. Aan de voet van de rots van vergisson met de opkomende zon. Helder licht goudgeel van kleur met groene schakering. Energieke en aromatische neus. Nog wat op reserve. Soepele en fruitige stijl. Vooral sappig, uitnodigend en zachtrijp. Een wijn met een hoog drinkplezier.

Voor meer informatie klik hier .

 

Reacties

Instagram Feed